Известие

Collapse
No announcement yet.

Осветление на задния номер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Осветление на задния номер

или
    "Колко ИТ-та са необходими, за да сменят ел-крушка"?

Забелязах, че е изгоряла едната, но беше тъмно и не се и опитах да разбера как би трябвало да се извади и замени. Току-що се въръщам от бостана с ПДФ-ите - изнервих се за норматив да ровя страница по страница и се отказах.
    Някой ще ме упъти ли, pls?

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

отваряш багайника от от кам отвътре( зад номера все едно на тапицетиата ) има две пласмасови завартулки
    вавърташ вадиш и всичко е 6
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

БлагодарА, звучи обнадеждаващо

Comment

Брей, че културка - никви инструменти, лесно място, работа за 15 секунди
        След опита ми с други дребни ремонти въобще не допусках, че може да има и толкова лесни манипулации по тая кола - няма завиране между седалките в поза "болонка в центрофуга", трикратна смяна на накрайници на отвертката, колебания от сорта "ша са спраска ли таа пластмаса, ако я напъна ся?"

p.s. Някой да не реши, че плюя по колата - нееее! Просто съм див аматьор :P Ама вече се чувствам достатъчно уверен, за да си налея сам бензин следващия път )

Comment

Първоначално публикувано от bass
          вече се чувствам достатъчно уверен, за да си налея сам бензин следващия път )
          само гледай да не сипеш нафта
          ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
          ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
            вече се чувствам достатъчно уверен, за да си налея сам бензин следващия път )
            само гледай да не сипеш нафта
            Е няма - ПАРЕН КАША ДУХА
            Вече се опари веднъж
            sigpic

Comment

p.s. Някой да не реши, че плюя по колата - нееее! Просто съм див аматьор :P )
              Я да взема да ти пожелая да ти изгори крушка на десен фар , че ако си и с аларма, и до нея съдче за хидравлика ,а пък до него кутия с релета за климатроника .
              Брей пепел ми на езика.
              Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
              Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

(Да не пускам нова тема, ще пиша тук)
                Образува ми се една аналогична задачка, но с повишена трудност - като за човек с опит вече
                Изгоряха ми горе-долу по едно и също време две крушки - на индикацията за вкл. къси светлини и тази на копчето за халогените (не на таблото, а в самото копче).
                Питанката е дали са еднакви (да си купя две-три преди да разглабям) или първо да разглобя и да ида в магазина с мостра (ама пеша)?

Comment

Ми аз бих избрал вторият вариянт, но едвали ще ида пеша

Презумпцията е че щом всичките колела, ДВГ, трансмисията и спирачките са си на място /последното не е много задължително/ ->значи колата може да се движи на ход
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

Ми според мен са еднакви поне на колите които съм разглабял досега
                    са били еднакви като вид като мощност не знам.
                    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Хм, все пак за по-сигурно ще извадя старите и ще ида с тях в магазина (ако, разбира се, успея да ги извадя, особено тази в копчето )

Comment

Хм, все пак за по-сигурно ще извадя старите и ще ида с тях в магазина (ако, разбира се, успея да ги извадя, особено тази в копчето )
                        лесно се вадят и ако не съм в грешка са еднакви
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Опаааа...
                          Извадих съвсем лесно панела, на който са монтирани копчалъците за задните стъкла и халогените. Обаче самото копче беше капсуловано (не точно, но очевидно не беше предвидено за разглабяне). Аз все пак го разглобих и вътре попаднах на... светодиод вместо крушка Понеже, доколкото знам, в светодиода няма галванична връзка между проводниците, няма начин да е изгорял (или съм в грешка)? За сметка на това има малко нагар по клемите в самото копче - ще ги почистя и ще пробвам дали има ефект. А таблото с приборите ще го отворя през уикенда, че трябва да се подготвя психически. Има ли шанс вътре да е с LED-ве пак вместо с крушки?

Comment

А таблото с приборите ще го отворя през уикенда, че трябва да се подготвя психически. Има ли шанс вътре да е с LED-ве пак вместо с крушки?
                            таблото се сваля мега лесно - държи се на две рапидки
                            крушки са там 100%
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Светодиода също може да изгори. Ала да не е другаде проблема?
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                              X